Otroška stomatologija

Otroška stomatologija

V naši ordinaciji že od leta 1998 izvajamo 80% pogodbenega programa z ZZZS s področja otroškega in preventivnega zobozdravstva.

S pravilnim pristopom poskušamo najbolje, predvsem pa na čim manj boleč način, rešiti zobozdravstvene probleme vaših malčkov in mladostnikov.

Z željo, da iz naše ordinacije odhajajo pacienti in njihovi starši zadovoljni, naš pristop in način dela individualno prilagodimo in izberemo način dela ter materiale, ki so za pacienta najprimernejši. Trudimo se, da je naše delo čim bolj kvalitetno, natančno in strokovno.

Pri prvem pregledu, ki ga opravimo v starosti enega leta, se pogovorimo s starši, pregledamo rast in razvoj obeh čeljusti ter izraščanje mlečnih zob. Zelo pomembna je zaščita griznih ploskev mlečnih kočnikov in prvih stalnih molarjev. Zobne jamice in brazde na teh zobeh so dokaj globoke in v izogib kariesu na tem področju le te pravočasno zalijemo. Poseg je neboleč, zelo učinkovit v preventivi kariesa, hkrati pa mali pacienti postajajo zaupljivi in sproščeni.

Dvajsetletne izkušnje imamo tudi že pri delu z otroci z lažjo, zmerno ali težjo telesno ali duševno prizadetostjo. Za te paciente, ki potrebujejo posebno obravnavo, imamo vsak četrtek rezerviran ordinacijski čas od 8. do 10. ure.

Skladno z Uredbo EU 2017/852 Evropskega parlamenta je od 1.7.2018 opuščena uporaba zobnega amalgama na zobeh otrok do 15. leta starosti in je kompozit standardni material za zalivke.